Jun 28, 2012 - Evenimente    No Comments

Transilvania Tattoo Expo 2012

Anul acesta, convenția de tatuaje de la Sibiu a adus pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor cele mai bine cotate formații tribut din România. Melodiile celebre ale celor de la Metallica, Slayer, Dio și Pantera au fost reinterpretate la Transilvania Tattoo Expo 2012 de formațiile Masterpiece, Silent Scream, Hungry for Heaven și Domination. În perioada 22 – 24 iunie au mai urcat pe scenă cei de la Krepuskul, Onenightstand și prima trupă de rockabilly din România, CatRythm.

Vineri, 22 iunie, cei care au deschis seria concertelor au fost clujenii de la Silent Scream, trupa înființată în toamna anului 2011 ca trupă tribute Slayer, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal mondiale, considerați unii dintre părinții thrash metalului. Au urmat Hungry for Heaven, tot un proiect tribut muzical clujean, alcătuit pentru a celebra viața, muzica și personalitatea lui Ronnie James DIO considerat de unii cea mai mare voce a metalului. Playlist-ul abordat traversează trei decenii din cariera marelui artist, aducând laolaltă piese Rainbow, Black Sabbath sau Heaven and Hell, alături de clasicele DIO.

Cei care au inchis prima zi de concerte au fost Masterpiece, prima formație tribut Metallica din România. Deși relativ tânără, este alcatuită din membrii cu o vastă experiență muzicală, fiecare cântând și în diferite trupe consacrate din țară. Încă de la început s-au bucurat de succese obținute în concerte și festivaluri atât în România cât și în Ungaria unde în 2009 au susținut un turneu în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia ( tribut Nirvana).

Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 21:00 au urcat pe scenă cei de la Krepuskul, o trupă cu un stil aparte, avangardist. Una dintre cele mai dinamice trupe de metal românești, câștigători ai finalei naționale Local Heroes, cea mai “harnică” trupă din Transilvania – așa cum au fost descriși de cei de la metalhead.ro – cu peste 160 de concerte live în 5 ani de activitate, Krepuskul au făcut atmosferă la Transilvania Tattoo Expo. Bucureștenii de la Domination, trupă înființată în noiembrie 2009, cu intenția de a aduce un tribut celei mai influente trupe de metal a tuturor timpurilor, Pantera, au închis seria concertelor de sâmbătă.

Dupa două zile de convenție și ritmuri „supărate”, Catrythm, prima trupă de rockabilly din România, a urcat pe scena de la Sibiu să ne aducă aminte de unde a plecat totul. Duminică a fost ziua rock n roll. Catrhythm a propus un cocktail de rockabilly  cu o aromă fină de Jump Blues. Astfel cei prezenți i-au putut auzi pe Janis Martin, Wanda Jackson, Johnny Burnette, Don Woody, Tommy Steel, Etta James, Ruth Brown şi mulţi alţii.

Unii spun ca e hard rock, alții că e punk, sleaze sau glam rock, dar de fapt e doar „high voltage rock and roll”! Deși e un proiect relativ tânăr, Onenightstand și-au propune să iasă în evidență pe scena rock din România și nu numai în primul lor concert open-air, duminică 24 iunie.

La această adunare artistică de desenatori pe piele, Carpathian Travel Center a fost partenerul logistic de turism pentru bilete de avion, închirieri auto și cazări locale.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!